OVER DE WORKSHOP
Boys won’t be Boys - de Workshop is een workshop die is gemaakt op basis van de kennis die is opgedaan tijdens het ontwikkelen van Boys won’t be Boys - de Show.  

Boys won’t be Boys - de Show is een collage van diverse mannen/jongens die onder artistieke leiding van initiatiefnemer Rikkert van Huisstede hun persoonlijke relatie tot “man zijn” vertellen in de vorm van een lied, een gedicht, een performance, een rap of een dans. Op het gebied van performance zijn het zowel professionals  als amateurs. Ten aanzien van het thema zijn alle spelers ervaringsdeskundig. 

Mannelijkheid is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft.  Homo, hetero, man, vrouw of anders, iedereen verhoudt zich tot wat er van mannen (en daarmee ook van vrouwen) wordt verwacht. Het is daarom gek dat nadenken over ‘gender’ wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Zou het ook een teken van een succesvolle maatschappij kunnen zijn dat we die mannelijkheid durven te bevragen? 


Veel bedrijven hebben onbewust verwachtingen van mannen en vrouwen. Dit kan mensen in hun mogelijkheden tot groei beperken. Ook is men vaak (nog) niet in staat om gender-inclusief te werken. Deze workshop opent het gesprek hierover en haalt het op speelse en luchtige wijze uit de taboe sfeer waardoor het makkelijker wordt deze onderwerpen te adresseren binnen je bedrijf of instelling. Het wordt duidelijk hoe breed het onderwerp is en dat eigenlijk iedereen hier dagelijks mee te maken heeft.

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

SOCIALS