OVER DE SHOW
De show is een collage van diverse mannen/jongens die onder artistieke leiding van initiatiefnemer Rikkert van Huisstede hun persoonlijke relatie tot “man zijn” vertellen in de vorm van een lied, een gedicht, een performance, een rap of een dans. Op het gebied van performance zijn het zowel professionals (spelers die er op dagelijkse basis mee bezig zijn en er hun geld mee verdienen) als amateurs (spelers die het performen hoofdzakelijk voor het plezier doen). Ten aanzien van het thema zijn alle spelers ervaringsdeskundig.
 
Het is stoer om je (als man) kwetsbaar op te stellen. Mannelijkheid is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Homo, hetero, man, vrouw of anders, iedereen verhoudt zich tot wat er van mannen (en vrouwen) wordt verwacht. Het is daarom gek dat nadenken over ‘gender’ wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Zou het ook een teken van een succesvolle maatschappij kunnen zijn dat je die mannelijkheid durft te bevragen?


Boy’s won’t be Boys is een voorstelling, een show, een bijeenkomst die het gesprek hierover opent. De voorstelling kan veel verschillende vormen aannemen, maar centraal staat altijd het onderzoeken van wat mannelijkheid is en allemaal zou kunnen zijn. 

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF