ERVARING
Aan de hand van portretfoto’s die speciaal voor STRANGER zijn gemaakt, en vragen die varieëen van ‘Hoe kies je een vriend’ en ‘Wie is het meest betrouwbaar’ tot ‘Wie kan het beste inparkeren’; van ‘Wie stemt er op de SP’, tot ‘Wie is het meest egoistisch’ en ‘Wie gaat er hoogstwaarschijnlijk vreemd’, proberen we te achterhalen hoe onze vooroordelen tot stand komen. Sommige stereotypen zijn algemeen bekend, van anderen wist je niet eens dat je ze had.

Iedereen is deelnemer, maar zes mensen vervullen de rol van ‘superdeelnemer’. Zij reageren hardop op de opdrachten en antwoorden sowieso. Dat betekent niet dat de anderen niets kunnen zeggen.

In het tweede deel van de workshop bespreken we de antwoorden en de gedachten die je had, maar nog niet hardop had uitgesproken. Wat heeft je het meest verrast? Wat was vanzelfsprekend en wat helemaal niet? Waar ligt gevoelsmatig de grens van wat je kunt delen met anderen? Zijn er stereotypen die je liever niet had?


STRANGER laat je achter met een nieuwe blik op de mensen die je iedere dag ziet en vooral op hoe die blik tot stand komt. It’s all in the eye of the beholder.
 

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF