OVER FUTURING THE CITY

Onze wereld is op dit moment op ontelbare manieren aan het veranderen. Deze grote veranderingen zijn niet tegen te houden en een aantal veranderingen zijn zelfs zeer noodzakelijk.
Dit alles roept vragen op over hoe de stad van de toekomst er uit gaat zien.
Met Futuring the City draaien we deze vraag om. Hoe denk jij dat de stad van de toekomst er uitziet? Wat vind je prettig aan de stad van nu, wat wil je dat er blijft? Wat vind je vervelend, wat hoop dat er verdwijnt?

Dit proces gaan we aan met behulp van een binaurale soundscape (VR in geluid) waarin je, in geluid, midden in de stad van de toekomst wordt geplaatst. Aan de hand van deze geluiden ‘triggeren’ we de verbeelding van de deelnemer en gaan we daarna met elkaar in gesprek over onze verbeelding.

Wat meteen op zal vallen is dat, hoewel iedereen precies hetzelfde te horen kreeg, hetgeen  erbij ‘gezien’ werd enorm uiteen zal lopen. Deze grote verschillen leggen ook bloot waarom het zo moeilijk is om de stad van de toekomst te visualiseren. Onze visie op de realiteit loopt namelijk enorm uiteen.

Toch zullen we proberen de beelden te verzamelen die we belangrijk vinden om zo tot een gezamenlijk gedragen schets van de stad van de toekomst te komen. 

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

SOCIALS